Tarinamme

”Työskentelyssä sekä arvomaailmassa näkyvät perheyrityksessä opitut mallit. Innovatiivisuus ja uuden kehittäminen kuuluvatkin luonnollisesti yritykseni ominaisuuksiin.”


Aarne Haanpää


Korkea ICT-alan koulutus sekä yli kymmenen vuoden kokemus teknologiaratkaisujen myynnistä sekä ICT-infran ylläpidosta tuovat minulle varmuutta esiteltäessäni  ratkaisuja yrityksille datan ymmärtämiseksi.

Koska intohimoni on tiedolla johtaminen ja siihen liittyvät data-analytiikan työkalut, haluan auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä jalostamaan dataansa saadakseen uusia oivalluksia liiketoimintaansa Business Intelligencen avulla.

’’Pappakin oli keksijä ja periksiantamaton uuden idean syntyessä.”

Lapsuudessani varma kesän merkki oli papan yrityksessä huriseva pehmiskone. Koulumatkalla kannatti loppukeväästä piipahtaa Kylmäkosken tehtaan koemeijerillä, kun sieltä saattoi saada kylmää jäätelöä ja olla osa työntekijöiden yhteistä kesäfiilistä.

Tuomo Halonen rakensi vuonna 1966 autotallissaan maidon pussipakkauskoneen, joka saavuttikin erityisen suuren suosion maailmalla. Perheyritys kasvoi vuosi vuodelta, listautui myös pörssiin ja tunnetaan nykyään nimellä Elecster Oyj.

Juureni ovat jo miehen alusta alkaen olleet erilaisissa tehtävissä perheyrityksessä, ensin varastomiehenä ja myöhemmin tietohallintojohtajana.

Näissä hommissa opin jokaisen työkaverin panoksen ja erilaisten työtehtävien merkityksen koko joukkueen yhteisen menestyksen takana. Lapsuusmuistot pehmiskoneesta edustavat minulle Tuomo-papan taitoa tuoda ihmiset yhteen, tuottaa iloa arjessa yrityksen jokaiselle työntekijälle  ja saattaa myös perheet osaksi työyhteisöä.

Olen saanut testata omaa luovuutta, kekseliäisyyttä ja päämäärätietoisuutta niin teknillisen yliopiston aikoina kuin useissa luottamustehtävissä yrityksissä ja yhdistyksissä. Rohkeus ja sinnikkyys näkyvät myös vapaa-ajalla, sillä vuosien varrella lajeiksi on valikoitunut keskittymistä, joustavuutta ja rohkeutta vaativia itsepuolustuslajeja, kuten Han Moo Do, Sin Moo Hapkido, Defendo ja Judo.

Nämä kokemukset ovat auttaneet työelämässä minua niin tavoitteiden asettelussa kuin omistautumisen ja kilpailuhenkisyyden syttymisessä. Joskus on kuitenkin hyvä antaa vain mielen ja frisbeen liitää luonnossa esimerkiksi Disc -golfin parissa.

Yrittäjyys itsessään on ollut minulle hyppy tuntemattomaan, mutta on samalla antanut mahdollisuuden kehittää jatkuvasti uutta ja tuoda mielenkiinnon ja osaamisen kautta uusia ideoita myös asiakasyritysten liiketoimintaan.