Palvelut

Palvelumme tietojohtamisen tueksi


Tarjoamme pk-yrityksien johdolle konsultaatiota, kehitystyötä ja koulutusta Business Intelligence- eli liiketoimintatiedonhallintaohjelmistoihin sekä ulkoistettua datan louhintaa näiden sovelluksien avulla. Tarpeiden mukaan valittu paras BI sovellus jalostaa datastasi kuvaajien ja visuaalien avulla arvokkaita oivalluksia päätöksentekijöille.

Olemme räätälöineet aiheesta vasta kiinnostuneille yrityksille helposti lähestyttävän aloituspaketin, jossa luodaan yhdessä asiakkaan kanssa ensimmäinen dynaaminen raportti omasta datasta. Sen jälkeen asiakkaalla on valmiudet jatkaa tutustumista BI raportointiin itsenäisesti.

Ideasta nopeasti toteutukseen

Louhimme oleellisen tiedon massasta

Vaikuttavat visuaalit päätöksien tukena

Tietojohtaminen muuttuu helpoksi

Palvelumme hyödyt


Saatte teille parhaan BI sovelluksen ja raportinne nopeasti käyttöön ja voitte tehdä sen avulla todellisella datalla perusteltuja päätöksiä vaikka saman tien työn valmistuttua.

Säästämme teiltä noin puolen vuoden ohjelmiston opiskeluun kuluvan ajan ja saatte jopa viikossa toimivan raportin. Valittu ja teille paras BI sovellus jalostaa datastanne kuvaajien ja muiden visuaalien kautta hyödyllisiä ja arvokkaita oivalluksia.

Työllämme on 100% tyytyväisyystakuu. Jos ette ole täysin tyytyväinen lopputulokseen, veloitamme vain aiheutuneet matkakulut.

Palvelumme käyttökohteet


Liikejohdon raportointi

Onko taas se aika vuodesta, kun johtoryhmää informoidaan toteutuneista luvuista? Onko raportin koostaminen mielestäsi työlästä?

Tiesitkö että kuvaajat ja taulukot voidaan automatisoida päivittymään helposti?

Sidosryhmäviestintä
Pitäisikö sinun pitää näyttävä esitys jostain datasta sidosryhmille? Tai jakaa jokin raportti julkisilla nettisivuilla?

Tutustu dynaamiseen raportointiin, jolloin ei tarvitse pitää tylsiä kalvosulkeisia, tai ladata PowerPoint-esitystä nettiin, jolloin et tiedä varmasti onko katsojalla vaadittavaa ohjelmistoa.

Myynnin ennustaminen
Onko teillä paljon vähittäiskauppaa ja suuret volyymit? Uskotko, että voit ennustaa historiadatan tai jonkin ulkoisen muuttujan kuten sään perusteella myyntiä?

Tämä tieto voidaan yleensä tuoda osaksi ennusteiden laskentaa.

Vianetsintä logidatasta
Onko logidataa kertynyt hirveä määrä ja vianetsintä sen joukosta hankalaa?

Voimme todennäköisesti auttaa vianetsinnässä logitiedoista Power BI:n avulla.

Ennakoiva huolto
Toimitatteko mekaanisia koneita teollisuuteen? Onko koneissa tai laitteissanne kuluvia ja säännöllisesti vaihdettavia osia?

Ennakoiva huolto estää seisokkeja ja säästää asiakkaallesi rahaa. Voit ehkä laskea tai visualisoida varaosien järkevän vaihtoajan datan perusteella asiakkaasi vakuuttamiseksi.

Asiakassegmentit
Onko teille kertynyt asiakkaista paljon dataa, josta haluaisit löytää yhdistäviä tekijöitä kannattavien asiakassegmenttien tunnistamiseksi?

Niiden avulla voisit kohdistaa markkinointia juuri heille ja säästää budjetissa.

Jälkimarkkinointi
Haluaisitko yhdistää myyntidatan ja asiakasrekisterin niin, että saisit helposti listattua yhteystiedot tietyn ostoksen perusteella, jotta voisit tehdä tuotteeseen liittyvää jälkimarkkinointia?

Voimme auttaa datan yhdistämisessä.

Tietoturvallinen tiimityö
Pandemian aikaan etätyö on lisääntynyt valtavasti. Mietityttääkö lähettää arkaluontoista dataa salaamattomana työkaverille sähköpostilla?

Yhteistä dataa voisitte vaihtoehtoisesti tutkia etänä turvallisesti omilla Windows-tunnuksilla Power BI Servicessä.

Osakesijoittaminen
Harrastatko osakesäästämistä tai treidaatko säännöllisesti suomalaisilla pörssiosakkeilla?

Tutustu Stock Analyzer -tuotteeseemme.

Mikäli asiakasyritys on jo tutustunut kyseisiin sovelluksiin, mutta tarvitsee vielä apua jonkin tietyn datan käsittelyyn liittyvän ongelman ratkaisussa, voimme sopia yhdessä toimeksiannolle maksimibudjetin, minkä puitteissa pyrimme ratkaisun selvittämään.

Annamme aina työmme osuudelle “Rahat takaisin” -tyytyväisyystakuun.

Työvaiheet lyhyesti


Tiedon jalostamista varten tarvitaan aluksi pääsy esimerkiksi tuotannonohjaus- tai talousjärjestelmien tietokantoihin tai vaihtoehtoisesti sieltä jo ladattuja taulukoita raaka-dataksi.

Tieto voi olla myös jostain pilvipalvelusta jo ladattavissa. Nämä vaiheet voidaan automatisoida ETL-prosessiksi (Extract, Transform and Load), kunhan ne on ensimmäisen kerran selvitetty.

Seuraavaksi datasta jalostetaan kaavojen ja visualisointien avulla helposti ymmärrettävää ja jaettavaa informaatiota. Kun jalostetusta datasta on tehty ensimmäinen raporttipohja, voidaan sitä jatkossa päivittää uudella datalla luotettavasti samasta lähteestä.

Raporttiin voidaan tuoda myös ulkopuolista avointa tietoa esimerkiksi tilastoista, julkisista hankinnoista, sääennusteista, laista ja asetuksista, pörssikursseista, tiedeartikkeleista tai vaikka urheilutuloksista. Avointa dataa, jolla omaa raporttia voi rikastaa löytyy mm. https://www.avoindata.fi/

Näin liikkeenjohdolla on saatavilla tuoretta numeroperusteista tietoa liiketoiminnastaan ja siihen vaikuttavista seikoista. Siitä voidaan lopuksi tehdä analyysi ja päättää tarvittavista toimenpiteistä.

Vaihtoehtoinen ohjelmisto


Suosittelemme ensisijaisesti tietojohtamisen tueksi Gartnerin tutkimuksen mukaan parasta ratkaisua eli Microsoftin Power BI:tä, mutta joissain tilanteissa parempi valinta yrityksellenne saattaa olla Qlik.

Autamme alkuun molemmissa ohjelmistoissa ja hinnoittelun puolesta molemmat ovat varteen otettavia vaihtoehtoja pienemmällekin yritykselle.