BI -raportointi raivaa Excel -viidakon (osa 5/5)

marras 29, 2021 | Tools | 0 Kommenttia

Parhaan BI ratkaisun valinta

BI työkalujen hankinnassa mielessä on usein kysymys siitä, onnistuuko uuden työkalun integrointi varmasti niin sujuvaksi osaksi arkea, että usean järjestelmän systeemistä päästään irti ja ratkaisusta saadaan todellista hyötyä tehokkaampien arjen toimintamallien muodossa.

Muutamalla avainkysymyksellä voidaan saada tärkeät suuntaviivat raportoinnin kehityksestä yrityksen sisällä:

• Mitä tietoa raportoidaan?

• Millaisia ominaisuuksia tiedolta odotetaan?

• Milloin raportoidaan?

• Miten tieto raportoidaan?

• Onko jossain järjestelmässä vielä tutkimatonta dataa?

Tyypillisesti ratkaisevia tekijöitä BI työkalun valinnassa ovat käyttöönoton kustannukset ja siihen vaaditut resurssit, millaisia haasteita työkalun avulla halutaan ratkoa, räätälöitävyys, lähtötietojärjestelmän vaikutukset sekä työkalun helppokäyttöisyys arjessa.

Hyödyt dynaamisesta raportoinnista

  • Antaa varmuutta päätöksentekoon ja organisaation johtamiseen

  • Tehostaa tiedon analysointia ja parantaa ennustamista

  • Liiketoimintatiedon ymmärrettävyys lisääntyy organisaatiossa

  • Edullisuus tukee avointa ja tasapuolista yrityskulttuuria

  • Vähentää inhimillisten virheiden riskiä

  • Tietojen päivittäminen helppoa tai jopa automaattista

  • Mobiilikäyttö onnistuu kaikilla nykyaikaisilla selaimilla

  • Power BI tarjoaa myös automaattisia oivalluksia datasta (Insights)

Power BI -työkalun suurimpia etuja

Microsoft Power BI -työkalu mahdollistaa raporttien helpon ja nopean julkaisun, päivittämisen ja analysoinnin tukemaan liiketoimintaa.

Power BI:llä liiketoimintatiedon hallinta ja raportointi on vaivatonta, ajasta ja paikasta riippumatonta itsepalvelua.

Power BI tarjoaa nopeasti suoran näkymän aidosti reaaliaikaiseen tietoon kuten ajantasaisiin, päivittyviin raportteihin, joidenka parissa voi surffailla ja löytää uusia näkökulmia omaan yritystoimintaan.

Tiedon jakaminen

Power BI -ratkaisua käyttämällä tietoa on entistä helpompi jakaa muille. Power BI:n avulla kunkin henkilön kojelauta on muokattavissa omanlaisekseen tai eri liiketoimintojen tarpeeseen.

Tietojohtamisen tueksi raportteja tarvitsevat eri sidosryhmät. Monesti esimerkiksi “rivityöntekijät” tarvitsevat dataa jossain määrin mutta eivät välttämättä osaa hakea sitä monimutkaisista järjestelmistä.

Power BI raportteja voidaan tarkastella pilvipalvelun kautta ns. online eli jakaa turvallisesti erilaisiin mobiililaitteisiin käyttöjärjestelmästä riippumatta.

Turvallisuus varmistetaan käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla, joilla taataan että oikeilla henkilöillä on pääsy vain heidän työhönsä liittyviin tietoihin.

Tietotyöläisten ajankäyttö keskittyy tiedon tuoton ja käsittelyn sijaan itse analysointiin sekä eri skenaarioiden nopeaan testaamiseen tiedon ollessa helposti saatavilla ja käytettävissä milloin tahansa.

Porautuminen syvemmälle dataan useita tietolähteitä hyödyntäen

Power BI -raportointi mahdollistaa perinteistä staattista raportointia syvemmän ja tarkemman organisaation suorituskyvyn analysoinnin.

Power BI -raportin vuorovaikutteisten toimintojen avulla voidaan esimerkiksi taloushallinnon raporteilla porautua aina tositelistalle saakka ja muuttaa tarkasteltavia seurantakohteita tai ajanjaksoja oman mielenkiinnon mukaan.

Power BI:n porautumismahdollisuus on erinomainen – yksittäisiin tiedon palasiin ja tapahtumien juurisyihin pääsee käsiksi näyttävästi animoidulla käyttöliittymällä, ilman eri järjestelmien välistä klikkailua.

Nopea käyttöönotto asiantuntijan avulla

Tällaisen BI ratkaisun käyttöönotto on yllättävän nopeaa. Työmäärä riippuu tietenkin raportoinnin tavoitteista, mutta jos data löytyy valmiina tietovarastosta, toteutus voi onnistua parissa päivässä. Alkuun pääsee kokeilemalla tuotetta joko itse tai kumppanin kanssa.

Uuden työkalun käyttöönotossa parhaimpien toimintatapojen tunnistaminen ja vakiinnuttaminen voi viedä itsenäisesti tutustuen jonkin verran aikaa, joten käyttöönottoon kannattaa valita tueksi osaava kumppani, sillä hyödyt näkyvät arjessa sitä nopeammin, mitä ketterämmin henkilöstöllä on valmius ottaa uusi työkalu käyttöön.

Yksi tärkeimmistä tehtävistämme onkin siirtää omaa osaamistamme asiakkaalle ja samalla auttaa yrityksen henkilöstöä omaksumaan oikeat toimintamallit alusta alkaen luomatta toimittajalukkoa. Jatkokehitys on mahdollista tehdä itse, ulkoistaa kolmannelle osapuolelle tai parhaimmassa tapauksessa jatkamme kumppaneina yhteistyötä pitkään.

Haluatko kuulla lisää palvelustamme?

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share This