Aloituspaketin koulutus kasvattaa henkilöstön osaamista

tammi 15, 2021 | General | 0 Kommenttia

ASETin BI Easy Startiin™ aloituspaketin koulutus soveltuu kaikille aiemmin Excelin parissa edes vähän työskenneille, jotka haluavat oppia käyttämään tehokasta BI -ratkaisua helpottamaan datan käsittelytyötään ja vähentämään puuduttavia rutiinitehtäviä taulukko-ohjelman parissa.

Nykypäivän etätyön yleistymisen tuomat vaatimukset tiedon helposta, tietoturvallisesta ja nopeasta saatavuudesta ajasta ja paikasta riippumatta aiheuttavat vanhojen Excel-raporttien tuottajille harmaita hiuksia. Onneksi modernit BI raportit voidaan jakaa tietoturvallisesti oikeille henkilöille pilvipalvelun avulla.

Niissä on laaja kuvaajavalikoima mukaan lukien taulukot, tietokortit, KPI:t ja karttavisuaalit, jotka mahdollistavat näyttävien raporttien tuottamisen. Raportin lukija saa ajankohtaisen tiedon varmasti toimivassa ja tyylikkäässä muodossa riippumatta siitä missä tai millä välineellä raporttia käyttää. Organisaatioissa on tunnetusti hyvin vaihtelevia valmiuksia tuottaa ja käyttää Power BI -raportteja.

Tukee erilaisia käyttäjärooleja

Osa loppukäyttäjistä ei halua muuta kuin lukea ja tutkia kertynyttä dataa hiirellä tai sormellaan mobiililaitteellaan käyttäen siinä valmiita tietomalleja. Kun taas yrityksen oma IT-osasto ja Excelin tehokäyttäjät saattavat innostua ja haluavat heti ryhtyä rakentamaan itselleen monipuolisempia hyötysovelluksia.

Jos yrityksellä on omaa teknistä osaamista, saattaisi ensiksi tulla mieleen delegoida Power BI:n käyttöönotto yksinkertaisesti yrityksen IT- tai talousosaston tehtäväksi. Se ei kuitenkaan ole pelkästään tekninen toteutus tai vain talousjärjestelmän laajennus ja siitä saattaisi silloin jäädä muut bisnesnäkökulmat kokonaan huomioimatta.

Oma henkilöstö tai mahdollinen ulkoistettu tekninen kumppani ei välttämättä pysty myöskään tarjoamaan kokonaisvaltaista muutosta dataohjautuneeseen yrityskulttuuriin liiketoiminnan pidemmän aikavälin tavoitteiden saavuttamiseksi, koska he eivät pysty näkemään kokonaiskuvaa oman laatikkonsa ulkopuolelta.

Menestykäs käyttöönotto vaatii liikkeenjohdon täyden tuen sekä asiantuntijoiden kokemukseen perustuvan hiljaisen tietotaitonsa sanallistamisen. Vain siten osaaminen voidaan muokata laskennallisiksi kaavoiksi osaksi yrityksen tärkeimpien KPI-lukujen laskentaa.

Aloituspaketin koulutus sisältää kaiken tarvittavan raportin käyttämiseksi

Tämä on täsmäkoulutus juuri yrityksesi raportointointitarpeeseen. Koulutuksessa käydään BI ratkaisun perusteet, aloituspaketin puitteissa suoritettu ETL-prosessi, luotu tietomalli ja visualisoinnit, asiakaskohtaiset ratkaisut, eli datan koko elinkaari lähtödatasta kojelautanäkymän mittarin lukemaksi. Ja lopuksi käydään vielä uuden datan päivittäminen, jakaminen sekä tarvittava ylläpito.

Koulutus keskittyy luotuun BI -raportointipohjaan sisältäen kaiken, mitä tarvitsee tietää aina tiedon noutamisesta tietolähteistä siihen asti, että valmis raportti on julkaistu tietoturvallisesti juuri oikeiden käyttäjien saataville.

Lähtötasovaatimus koulutukselle on hyvin matala eli koulutettavan täytyy ymmärtää perinteisen taulukkolaskennan peruskäyttö, kaavojen muodostus sekä kuvaajien piirtäminen. Tilatkaa meidän edullinen aloituspaketti, niin yrityksenne digiosaaminen ottaa hurjan kasvuloikan!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share This